Çakallı Menemeni

Çakallı Menemeni İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

250 gr tereyağı
15 gr yeşilbiber
600 gr domates
10 gr pastırma
100 gr kaşar peyniri
8 adet yumurta
Çakallı Menemeni Nasıl Hazırlanır?

Tereyağında biber öldürülür, domates konularak ezerek pişirilir. 10 gr pastırma ve 100 gr kaşar atılarak iyice eriyene kadar pişirilir. Çırpılan yumurtalar ilave edilerek yumurtalar isteğer göre (az veya çok) pişirilir.

Samsun-Çorum Karayolu üzerinde Çakallı mevkiinde yer alan büyüklü küçüklü lokantalarda sunulan yörenin özel bir lezzetidir. Çakallı’da yapılan özel Çakallı ekmeği ile birlikte servis edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir